Hold fast i din investerings­strategi
når marked­erne falder


Enkelte gange har store markedskorrektioner ført til recession - altså længerevarende perioder med faldende aktiekurser, men i et længere tidsperspektiv har selv disse negative perioder for aktiemarkederne givet investorerne fine afkast på sigt.

Hold fast i din investerings­strategi

Den økonomiske udvikling som følger af corona-virusset og fald i oliepriserne har vist sig mere uforudsigelige end først antaget. Aktierne kan falde yderligere, men finans- og pengepolitiske tiltag kan med ét vende stemningen på finansmarkederne, og markederne vil på længere sigt stige igen.

Det er i den forbindelse vigtigt at huske på, at investering af pensionsopsparing har et meget længere sigte end de tab som medierne kan berette om hver gang aktierne falder.

Vi anbefaler, uanset faldet, at man som udgangspunkt holder fast i sin investeringsstrategi og man har fokus på risikoen. Sover man dårligt om natten på grund af aktiekursfaldene, bør man tale med sin rådgiver, da det kan betyde at man har valgt en forkert risiko.

Ofte får privatpersoner desværre solgt deres aktier på bunden fordi de bliver nervøse ved alle de negative historier, og først træder ind igen, når aktiemarkedet er steget. Det er i den forbindelse vigtigt at fokusere på fremtiden og ikke nødvendigvis på hvad der sker lige nu.

Vores anbefaling er derfor, at du sørger for at vælge den rette risiko for investeringen og derefter at du som udgangspunkt holder dig til investeringsstrategien, der netop er tilpasset den risiko som passer bedst til dig – også når markederne falder.

Du er altid velkommen til at tale med vores rådgivere – ring 70 25 70 26.